⛷️Laurens Kalf prolongeert Nederlands Jeugdkampioen Alpine Skiën titel ??

Laurens Kalf en Kay Greebe hebben dit jaar wederom deelgenomen aan de Nederlandse jeugdkampioenschappen alpineskiën in Maria Alm, Oostenrijk. ??

Aan Laurens dit jaar de taak om zijn titels overall en slalom jeugdkampioen alpineskiën 2022 te verdedigen. Na een sterke start op de eerste racedag wist hij de felbegeerde reuzenslalom titel te overwinnen die hem vorig jaar op 0,04 seconden aan de neus voorbij ging. Twee dagen later stelde hij met twee sterke runs, onder zware condities, ook zijn slalom titel veilig. Daarmee met recht gekroond tot de onbetwiste jeugdkampioen alpineskiën 2023.

Laurens zijn teamgenoot Kay deed ook dit jaar een gooi naar de titels. Met een sterk optreden heeft hij op de reuzenslalom het zilver ? en op de slalom het brons ?mee naar huis genomen. Hij wist hiermee overall de tweede plek veilig te stellen. ?

Kalf en Greebe hebben elkaar deze winter elkaar meermaals getroffen in het internationale jeugd circuit in Europa. Laurens heeft tijdens de Trofeo Borrufa in Andorra in een sterk deelnemersveld de derde plek behaald op de reuzenslalom. Op dezelfde wedstrijd in de landenwedstrijd verzekerde hij Nederland in de allerlaatste wedstrijd run van het hoogste podium. Op het internationale jeugd WK in Alpe Cimbra (Italië) wist hij in een deelnemersveld uit 48 landen de 7de plaats te verzekeren.

In Filzmoos wisten Laurens en Kay samen het hoogste treetje te bemachtigen door na 2 runs op een gelijke tijd uit te komen. 

Volgende week vertrekken Laurens en Kay weer naar het buitenland om deel te nemen aan het internationale topcircuit voor de jeugd met wedstrijden in Pra Loup , Val d’Isere en Samnaun.