En wie ben jij?

En wie ben jij?

Wij zijn Picasso. En wie ben jij? Wij geloven dat je jezelf het beste kan ontwikkelen als je in goede balans bent met jezelf en je omgeving.  Daarom kiezen wij bewust voor een schoolsysteem waarin je jezelf kan zijn en eigen keuzes kan én mag maken. Jouw ontwikkeling staat centraal. Je krijgt leerdoelen op maat, persoonlijke coaching en feedback waar jij mee vooruit kunt.
We duwen niet, we trekken niet, we leggen onze hand op je schouder.
Jouw leerroute bewandel je niet alleen. Onderweg kom je volop andere leerlingen tegen. Jullie trekken samen op, in wisselende groepjes. Jullie ontmoeten elkaar tijdens de lessen, tijdens projecten en in de TOPklassen.

Elk vak op jou niveau
Bij het Picasso Lyceum kleuren we graag buiten de lijntjes. Waarom moet je al je vakken volgen op één niveau? Als je een mavo-opleiding volgt, maar je blinkt echt uit in een paar vakken, waarom zou je die dan niet op havo-niveau doen? We dagen je uit, zonder dat je meteen álle vakken op een hoger niveau moet doen. Een unieke kans om beter te worden in de dingen jij leuk vindt.

Lessen in domeinen
Op het Picasso zijn de vakken verdeeld over domeinen. Er zijn zes domeinen: Talen, Mens en Maatschappij, Exact, Kunst, Sport en ICT.  Elk domein heeft een eigen plek in de school met vaklokalen en een grote leerruimte. Hier krijg je met je klas instructie van de vakdocent, werk je zelfstandig verder in je studiewijzer of werk je samen met andere leerlingen aan een opdracht.

Ook buiten de lessen kun je terecht in een domein. Zo kun je altijd op school verder werken of leren onder begeleiding van een domeincoach.