Hoogbegaafd

Ben jij hoogbegaafd?

Iedereen op het Picasso krijgt een coach. Binnen de school hebben wij de expertise om leerlingen en coaches op het gebied van HB te begeleiden. In overleg met je coach bepaal je welke leerroute, leerdoelen en begeleiding jij nodig hebt om het beste te kunnen ontwikkelen. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van jou en de andere leerlingen.  Regelmatig gaan we met elkaar in gesprek om te bespreken hoe het met je gaat. Zo kunnen we snel schakelen als er iets moet worden aangepast.

 
Versnellen, verdiepen of verbreden

Je kan ervoor kiezen om een of meerdere vakken versneld of verdiepend te volgen. Daarnaast kun je masterclasses volgen op cultureel, filosofisch gebied als op exact gebied.

Ook is het mogelijk om extra vakken te kiezen. In de bovenbouw kun je in bepaalde vakken versneld examen te doen. Hierdoor ontstaat ruimte voor extra vakken of voor extra programma’s zoals pre-university, Lemun en Muna debatteren.

Contact opnemen?

Heb je een vraag over hoogbegaafdheid? Neem dan contact op met de coördinator hoogbegaafdheid, mw. Van Sas  ([email protected])