Mooie ervaringen en prestaties van Jelsie, Nikita, Ananda en Jisse op internationaal zwemtoernooi

Jelsie van Ruijven (5 Havo), Nikita Snoeren (4VWO), Ananda van der Wiel (3VWO) en Jisse Lousma (3 Havo) hebben tijdens het hemelvaart weekend deelgenomen aan de Danish International Swimcup in Esbjerg. Deze internationale wedstrijd is één van de grootste internationale zwemtoernooien voor clubs. Het toernooi werd van 27 tot en met 29 mei voor de 23e keer georganiseerd door Esbjerg Svømmeklub.

Er waren ruim 1100 zwemmers die in de series overdag een plekje in de finales probeerde te veroveren. De top 8 van elke afstand mocht in de avond een finale zwemmen. Het halen van een finale was met het enorm sterke deelnemersveld al een kluif op zich. De finales begonnen met een lichtshow en werden via een livestream uitgezonden. 

Jelsie heeft op 3 afstanden de finales gehaald en heeft met het estafette team op de 4 keer 50 vrij een gouden medaille gehaald.

Nikita heeft 2 keer de finale gehaald. Hier is ze een keer 5e geworden en op de rugslag, met een mooi persoonlijk record, 4e geworden op 2 honderdste van het brons af.

Ananda heeft de finale gehaald van de 100 vlinderslag en is daar, op de altijd vervelende,  4e plek geëindigd.

Jisse heeft 3 keer de finale gehaald waarbij hij op de 25 meter rugslag zich naar de 3e plek heeft gezwommen en een mooie bronzen medaille mee naar huis heeft genomen.