Connect

Home ›
Er gebeurt veel in het leven van leerlingen in de middelbare schooltijd, ze veranderen persoonlijk, maken nieuwe vrienden en vormen zich steeds meer een beeld van hun toekomstige rol in de maatschappij.
Bovendien groeien ze op in een tijd waarin het steeds gemakkelijker is om contact te leggen, en tegelijk steeds lastiger is verbonden te blijven. Met jezelf én met de wereld om je heen. We geloven erin dat alleen wanneer je op de juiste manier verbonden bent, je kunt groeien. Digitale contacten gaan razendsnel, terwijl er juist onder onze leerlingen veel behoefte is aan meer persoonlijk en fysiek contact.
Wij helpen onze leerlingen om hier een goede balans in te vinden. Hierdoor ontstaat een gevoel van richting, zelfwaardering en verbinding. We brengen leerlingen in verbinding met zichzelf, met elkaar en de omgeving. In verbinding zijn is een basisbehoefte van ieder mens. Connect is een werkwoord. Het is iets waar we met elkaar blijvend aan werken en onszelf in blijven ontwikkelen. Nu en in de toekomst.
Omdat de digitale wereld razendsnel gaat, en we goed connected willen blijven zijn digitale ontwikkelingen en oplossingen verweven in ons gehele lesprogramma.
Kansrijk
Om zich in de toekomst staande te kunnen houden, leren we de leerlingen om creatief en innovatief te denken. Daarvoor is een leeromgeving nodig die de nieuwsgierigheid prikkelt, de verbinding met de wereld legt, aan- zet tot reflectie, de sturing geleidelijk over laat aan de leerling en inzicht geeft in wat leerlingen al kennen en kunnen. We doen dit onder andere door het aanbieden van opdrachten die niveau-, vak- en domeinoverstijgend zijn.
Toekomstbestendig
Wij streven ernaar om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Digitale kennis en vaardigheden zijn hierbij erg belangrijk. We leren leerlingen dat een leven lang leren en je blijven ontwikkelen vanzelfsprekend is. Dit helpt om straks in te spelen op een snel veranderende omgeving. Wij stimuleren leerlingen om eigenaarschap te ontwikkelen door een duidelijke structuur te bieden. Binnen die structuur leren leerlingen om persoonlijke leerdoelen en leerstrategieën te bepalen, zelf te plannen en keuzes te maken per vak ten aanzien van niveau, inhoud en tempo. Leerlingen ontvangen hierop rijke feedback die hen helpt te reflecteren op het leerproces en -gedrag en eventueel bij te sturen.