Wij zijn Picasso

Wij zijn Picasso.

Een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. En we zijn benieuwd naar wie jij bent. Wie je écht bent. Want iedereen is uniek. En dát is juist mooi. Je kan en mag bij ons je eigen keuzes maken. We bieden je onderwijs op maat. Op onze school leg jij de basis voor jouw toekomst. Een toekomst vol verbondenheid. Met jezelf, elkaar, je omgeving en de digitale wereld.

Wij zijn Picasso. En wie ben jij?

Ontdek hoe jij op Picasso in verbinding komt.

In verbinding met

jezelf

Wat vind je leuk, waar ben je goed in en welke manier van werken past bij jou?

Met je coach stel je een pakket samen dat past bij jou en bij jouw leerdoelen. Jullie bepalen waar je naartoe groeit en wat jij nodig hebt om daar te komen. Zo leren we jou om verbonden te zijn met jezelf.

Dat doen we op de volgende manieren:

• Dagstart en dagafsluiting met je klas en je coach
  • Jouw eigen coach met wie je regelmatig een gesprek hebt over hoe het met je gaat en wat je leerdoelen zijn voor komende tijd. Bij ons op school heb je maar een beperkt aantal toetsen met een cijfer. Wel krijg je vaak feedback, zodat je je voortgang kan checken. We streven naar een veilige feedbackcultuur. Hierbij leren we hoe je feedback kunt ontvangen, verwerken en aan elkaar kunt geven. Zo toetsen we niet alleen om te beoordelen, maar vooral om samen van te leren.
  • Je kunt ieder vak volgen op een niveau dat bij jou past. Met een mavo/havo advies kun je dus sommige vakken op mavoniveau doen en sommige op havoniveau. Zo bepaal jij hoe uitdagend je jouw schooltijd maakt.
  • We bieden persoonlijke leertrajecten aan. Zo krijg je als je hoogbegaafd bent een coach die er speciaal voor is opgeleid om jou te begeleiden. Doe je aan Topsport, dan zetten wij ons in om samen met jou een programma samen te stellen waarbij jij op school en in je sport kunt slagen.
elkaar

We vinden het belangrijk dat je jouw plek weet te vinden in de maatschappij. Daarom krijg je les in burgerschap en zijn er allerlei projecten. Op het Picasso werk je regelmatig samen met leerlingen die niet in je klas zitten. Bijvoorbeeld tijdens domeinuren en TOPklassen.

Dat doen we op de volgende manieren:

• Je ontmoet leerlingen van andere afdelingen en leeftijden maar met dezelfde interesse en talenten in de TOPklas Kunst, Sport, ICT en Science. Met deze leerlingen werk je een middag per week samen aan het onderwerp van jouw interesse.
  • Ook na de lessen is er van alles te beleven. Een paar voorbeelden: het schooltoneel, de leerlingenraad, de schoolband, de techniekcommissie, open podia, Picasso Lezingen, buitenlandreizen, excursies, sportdagen en -toernooien en toneelvoorstellingen.
  • Op het Picasso zijn de vakken verdeeld over domeinen. Elk domein heeft een eigen plek in de school met vaklokalen en een grote leerruimte. Hier kun je ook buiten de les werken onder begeleiding van een domeincoach. Er zijn zes domeinen: Talen, Mens en Maatschappij, Exact, Kunst, Sport en ICT
je omgeving

Op het Picasso vinden we het belangrijk om in contact te staan met onze omgeving.

We zoeken daarom altijd actief de verbinding met de maatschappij, het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven. Zo weten we zeker dat wat je bij ons leert ertoe doet en aansluit op wat jij straks nodig hebt.

Dat doen we op de volgende manieren:

• Op het Picasso bieden we pre-hbo en pre-university programma’s aan. Zo kun jij al tijdens je middelbare schooltijd kennismaken met het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. Hiermee maak jij je schooltijd extra uitdagend. Model United Nations Onze school is lid van Model United Nations. Regelmatig debatteren we met leerlingen over de hele wereld over actuele en wereldse onderwerpen. Behalve een leuke ervaring, verbreed je zo je beeld van de wereld.
  • Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor een fijne samenleving. Op onze school loop je daarom een maatschappelijke stage. Je ervaart hoe het is om een actieve bijdrage aan de samenleving te leveren in de vorm van vrijwilligerswerk.
  • Elk schooljaar zijn er projecten en excursies. Zo ga je in de brugklas op excursie naar de Tweede Kamer en de rechtbank. In de bovenbouw maak je een reis naar het buitenland. Natuurlijk zijn er ook projecten voor goede doelen en scholen- en beroepenmarkten.
de digitale wereld

Alles wordt steeds digitaler. Op het Picasso leer jij je bewegen in deze digitale wereld.

Dat doen we op de volgende manieren:

• Op het Picasso staan al je schoolboeken en je lesmaterialen in je digitale leeromgeving. Voor elk vak heb je een studiewijzer waarin staat wat je per vak moet doen en leren. Met je eigen laptop heb je altijd toegang tot al je lesmateriaal en weet je precies hoe je ervoor staat.
  • Voor de echte techfanaten is er de TOPklas ICT. Hier bekijken we de toegevoegde waarde van technologie op ons leven en bekijken hoe we deze technologisch ontwikkelingen kunnen toepassen in de praktijk. We programmeren onze eigen games, gaan aan de slag met robotisering en kun je Informatica als examenvak volgen.