Connect

HomeConnect

Welkom!

Wij zijn Picasso. Een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium.

En we zijn benieuwd naar wie jij bent. Wie je écht bent. Want iedereen is uniek. En dát is juist mooi. Je kan en mag bij ons je eigen keuzes maken. We bieden je onderwijs op maat. Op onze school leg jij de basis voor jouw toekomst. Een toekomst vol verbondenheid. Met jezelf, elkaar, je omgeving en de digitale wereld.

Wij zijn Picasso. En wie ben jij?

 

In verbinding met jezelf

Wat vind je leuk, waar ben je goed in en welke manier van werken past bij jou? Samen met je coach stel je een pakket samen dat past bij jou en bij jouw leerdoelen. Samen met je coach of docent bepaal jij waar je naartoe groeit en wat jij nodig hebt om daar te komen. Zo leren we jou om verbonden te zijn met jezelf.

Elke schooldag start met een dagstart. De docent bespreekt de dag en de leerdoelen. Aan het einde van de dag is er een gezamenlijke afsluiting. Je schijft een kort verslag van je dag.

Elke leerling heeft een persoonlijke coach. Hiermee heb je regelmatig een gesprek. Hoe vaak dat is, hangt af van hoe het met je gaat en wat je fijn vindt. Je coach leest ook je dagverslagen en de feedback die je van andere docenten hebt gekregen. Zo is je coach altijd op de hoogte van hoe het met de je gaat.

Een aantal keer per jaar heb je een ontwikkelgesprek met je coach en je ouders. Tijdens dit gesprek gaat het over hoe het met je gaat en hoe je je voelt op school en in de klas. Ook wordt afgesproken waar je de komende tijd aan gaan werken. Dat noemen we leerdoelen.

Op onze school volg je elk vak op het niveau dat jij aankan. Heb je een mavo-advies, en ben je goed in Engels? Dan kun je Engels op havoniveau volgen en ook op dit niveau examen doen.

Meer uitdaging? Kies dan voor extra vakken of doe versneld examen.

Ben je hoogbegaafd. Ook dan kun je prima op onze school uit de voeten. Je kunt een coach krijgen die is opgeleid om jou te begeleiden en te zorgen voor extra uitdaging.

Doe jij aan topsport, dan krijg je bij ons een programma dat ruimte biedt aan jouw sportambities.

Zo kun jij slagen op school en succesvol zijn in sport.

 

In verbinding met elkaar

We vinden het belangrijk dat je jouw plek weet te vinden in de maatschappij. Daarom krijg je les in burgerschap en zijn er sociale projecten. Op het Picasso werk je regelmatig samen met leerlingen die niet in je klas zitten. Zo ontmoet je nog meer leerlingen. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in de school.

Op het Picasso zijn de vakken verdeeld over Verbindingen. Elke Verbinding is een plek in de school met vaklokalen en een grote leerruimte waar je kunt werken onder begeleiding van een verbindingscoach en vakdoent.  Het Picasso Lyceum kent vijf verbindingen: Taal, Maatschappij, Natuur, Expressie en Connect, mens en maatschappij, exact.

Jouw interesses en talenten krijgen de ruimte in onze TOPklassen Cultuur, Sport, ICT en Science. In de TOPKlas werk je een middag per week met andere leerlingen van alle leerjaren en afdelingen. We zien dat in deze klassen altijd veel nieuwe vriendschappen ontstaan.

Ook na de lessen is er op het Picasso van alles te beleven. Een paar voorbeelden: het schooltoneel, de leerlingenraad, de schoolband en de techniekcommissie, Open podia, Picasso Lezingen, buitenlandreizen, excursies, sportdagen en -toernooien en toneelvoorstellingen.

 

In verbinding met je omgeving

Op Picasso vinden we het belangrijk om in contact te staan met onze omgeving. We zoeken daarom altijd verbindingen met de maatschappij, het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven. Zo weten we zeker dat wat je bij ons leert ertoe doet en aansluit op wat jij straks nodig hebt.

Op het Picasso bieden we pre-hbo en pre-university programma’s aan. Zo maak jij op onze school al kennismet het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs.

Onze school is lid van Model United Nations. Regelmatig debatteren we op het Picasso met leerlingen over de hele wereld over actuele en wereldse onderwerpen. Behalve een leuke ervaring, verbreed je zo je beeld van de wereld.

Ook jij bent straks verantwoordelijk voor een fijne samenleving. Op onze school ga je daarom op een maatschappelijke stage en ontdek je hoe het is om een actieve bijdrage aan de samenleving te leveren in de vorm van vrijwilligerswerk.

Elk schooljaar zijn er projecten en excursies. Zo werken we dit jaar aan Het Weer (natuurkunde en aardrijkskunde), global goals (via ons GreenTeam) en zetten we ons allemaal in voor de Voedselbank. Bij maatschappijleer en maatschappijwetenschappen ga je bijvoorbeeld op excursie naar de Tweede Kamer en een rechtbank. In de bovenbouw maak je een reis naar het buitenland of een gaaf programma dicht bij huis. Natuurlijk zijn er ook scholen- en beroepenmarkten.

 

In verbinding met de digitale wereld

Onze wereld wordt steeds digitaler. Op Picasso leer jij je bewegen in deze wereld. In de les werk je met je eigen laptop. Je planning en voortgang kun je bekijken in je digitale leeromgeving

Op het Picasso maken we gebruik van een digitale leeromgeving met daarin al je boeken en lesmateriaal. Voor elk vak heb je een digitale studiewijzer waarin staat wat je per vak moet doen en leren. Met je eigen laptop heb je altijd toegang tot al je lesmateriaal en weet je precies hoe je ervoor staat.

Je schooldag bestaat uit lessen in een lokaal, domeinuren waar je aan de slag gaat onder begeleiding van een domeincoach en persoonlijke leertijd (PLT). PLT omvat je dagstart, dagafsluiting en de maatwerklessen die jij samen met je coach kiest.

Je leert plannen en organiseren. Zo word je steeds zelfstandiger. Op elke gemaakte opdracht krijg je feedback van je docent. Er is veel aandacht voor het geven en ontvangen van feedback. Zo kunnen we er samen van leren. Huiswerk doe je voor het grootste gedeelte op school.

Voor de echte techfanaten is er de TOPklas ICT. Hier bekijken we de toegevoegde waarde van technologie op ons leven en bekijken hoe we deze technologisch ontwikkelingen kunnen toepassen in de praktijk. We programmeren onze eigen games, gaan aan de slag met robotisering en je kunt informatica als examenvak volgen.