Oud leerlingen zijn trots op huidige leerlingen.

Oud leerlingen, Kiki, Melissa, Ruben, Saide, Timo en Ward, kijken met trots terug op de voorjaarsvakantie. Wat was het een spannende, uitdagende, lichtelijk uitputtende, maar vooral een fantastische en gezellige week!

Toen zij nog op het Picasso zaten, speelden de oud-leerlingen zelf mee met de stukken van het schooltoneel en het Thrillerfestival. Dit hebben ze ervaren als een te gekke tijd. Wat het voor hun zo bijzonder maakte is dat het, naast het uiten van creativiteit op het toneel, ook zorgde voor vele vriendschappen. Vriendschappen die gebaseerd zijn op gemeenschappelijke interesses. Bij het toneel zitten immers leerlingen vanuit verschillende leerjaren, niveaus en achtergronden bij elkaar. Dit is ook terug te zien in het regieteam.

De oud-leerlingen vonden het toneelspelen zo leuk dat, nadat ze waren geslaagd, de uitdaging aangingen om zelf aan de slag te gaan met het regisseren van het schooltoneel. De afgelopen twee jaar konden ze hun producties helaas niet tonen aan een publiek door de toen geldende covidmaatregelen. Dit jaar mogen ze voor het eerst laten zien waar ze met de leerlingen de afgelopen maanden hard voor hebben gerepeteerd. 

Het schooltoneel regisseren betekent uiteraard iets anders dan meedoen met het schooltoneel. Gewapend met de ervaring van zelf op het toneel staan zijn de oud-leerlingen de uitdaging aangegaan. Zeker in het eerste jaar was dat flink onderzoeken en leren. Regisseren is veel meer dan leerlingen op het juiste moment, op de juiste plaats krijgen. Het is het aanleren van het interpreten van het toneelstuk, de scènes en de rollen en hoe de leerlingen zelf die rollen het best kunnen vertolken op het toneel. De oud-leerlingen willen graag een voorstelling neerzetten waar ze trots op zijn, maar nog veel belangrijker; het overbrengen van de spelvreugde die zij ook hebben ervaren tijdens hun schooltoneelproducties, mede dankzij hun regisseurs destijds. En trots zijn de oud-leerlingen. Want wat is het gaaf om te zien dat, naast dat er hard is gewerkt aan een hele mooie voorstelling, dat speciale gevoel van het schooltoneel nu doorvloeit in de huidige leerlingen. 

Na de voorjaarsvakantie zijn er nog een aantal repetities, waar alles bij elkaar samenkomt, zoals het decor, kostuums, licht en geluid! Na de laatste generale repetitie zal het schooltoneel in première gaan.

Natuurlijk hopen de oud-leerlingen dat iedereen komt kijken. De voorstellingen zijn vanaf donderdag 31 maart tot en met zondag 3 april. De tickets zullen spoedig beschikbaar zijn. Houd de site in de gaten!

31 maart           – avond (20.00)

1 april               – avond (20.00)

2 april               – middag (14.00) avond (20.00)

3 april               – middag (14.00) avond (20.00)