TOPklas ICT pakt 2e prijs Innovatie Award 

Het Picasso Lyceum kende zondag 10 april een succesvolle dag in het Haagse Museon. Daar werden dit jaar voor de eerste keer, na jaren te gast te zijn geweest in het gebouw van de Haagse Hogeschool, de regiofinales van de FIRST Lego League gehouden. Ondanks alle coronaperikelen van de afgelopen maanden was het team van de TOPklas ICT er toch in geslaagd om een mooi resultaat te boeken. Op het onderdeel Innovatieproject wonnen zij een prachtige 2e prijs.  

In de afgelopen jaren werden door de verschillende teams van de TOPklas ICT al eerder de robotontwerp (2021) en de robotprogrammeerwedstrijd (2019) gewonnen. Ditmaal werd een mooie 2e prijs geboekt bij het onderdeel innovatieproject. Hun ontwerp van een duurzame bezorgdienst met behulp van katapulten viel in goede aarde bij de jury. Met name de fasegewijze ontwikkeling van het ontwerp kon op instemming rekenen.  

Victor Vanhecke, leerling van het Picasso Lyceum, was bijzonder verguld met het resultaat. “Het was ontzettend leuk om te doen maar de presentatie voor de jury was ook wel spannend,” reageerde hij. “Ook de missies in de wedstrijdbak waren heel spannend. Vooral ook omdat vlak voor de 2e missie de robot op de grond viel en we razendsnel deze weer in elkaar moesten zetten.” Mw. Van Dinter, docent van de TOPklas ICT, was vooral te spreken over de  inzet in de afgelopen maanden. “Ongelooflijk hoe vindingrijk deze leerlingen in de afgelopen maanden thuis en op school te werk zijn gegaan met het blijven ontwikkelen en bouwen van hun project ondanks de coronabeperkingen.” Met een trots en tevreden gevoel keerde het gezelschap zondag weer naar huis terug.